Binnenkijken bij

Beer en Barbara

Binnenkijken bij Beer en Barbara: Een unieke maatwerk keuken in een zomerhuis.

In het mooie zomerhuisje van Barbara en Beer schittert een keuken die het hart van de woonruimte vormt. Dankzij een vakkundige verbouwing door Schoonhoven Keukens is het huisje van 40m2 meter verbouwd tot 46m2, al lijkt het nu veel groter dan dat.

We duiken in het verhaal achter deze bijzondere keuken en ontdekken hoe Beer en Barbara de verbouwing hebben ervaren.

Een maatwerk keuken bij Schoonhoven Keukens.

“We wilden in ons kleine zomerhuis een op maat gemaakte keuken en iemand die met ons meedacht”, begint Beer te vertellen. “Via een lifestyleblad zijn we terechtgekomen bij Schoonhoven Keukens, een bedrijf wat ons aansprak vanwege de handgemaakte keukens. We werden warm ontvangen door Richard en Ernst. Ook kregen we een rondleiding door hun indrukwekkende werkplaats. Een paar uur laten zaten ze al bij ons thuis om de situatie zelf te ervaren en beoordelen.”

Van keuken tot volledig project.

Schoonhoven Keukens bood meer dan alleen een keuken. Ernst, de aannemer, zag de potentie om de gehele verbouwing op zich te nemen en Barbara en Beer zagen duidelijk de voordelen van alles in één hand houden.

“Van het een kwam het ander”, vertelt Beer. “Feitelijk is de hele binnenkant gesloopt en daarna is alles opnieuw ingedeeld, zowel ruimtelijk als creatief, met de keuken als centraal punt. Normaal heb je een aannemer die ook de keuken oppakt, nu was het andersom.

Schoonhoven Keukens bleek een keukenexpert die ook aannemerswerk kan verrichten.”

Vakwerk op het gebied van hout.

Barbara en Beer hadden een ’beachhouse’ voor ogen en de keuken moest een stoere, robuuste uitstraling krijgen. Het eikenhout onderging een zorgvuldig proces van schuren, schaven en verven voordat alle panelen af waren. Ook is het aanrecht richting het uiteinde een beetje afgeschuind waardoor er meer loopruimte is gecreëerd. “Ze hebben echt vakwerk geleverd”, aldus Beer.

Een leefkeuken met uitzicht.

“Ons huis is klein, dus moet je alle ruimtes zo goed mogelijk benutten en goed nadenken over de indeling. Vanaf de keuken kan je heerlijk 360 graden naar buiten kijken. Barbara kookt bij ons altijd, ze kan lekker tegelijk naar buiten of naar de televisie kijken. De keuken is echt het kloppend hart van het huisje geworden.”

Efficiënt en praktisch

Een advies van de heren van Schoonhoven Keukens was het gebruik van een nieuw type koelkast met lades. “Daar hadden we zelf niet aan gedacht”, zegt Beer, “maar het bleek ideaal te zijn. Je hoeft niet meer op je knieën omdat je er van bovenaf inkijkt en we kunnen er veel in kwijt. Dat verwacht je niet, totdat je het ziet.”

Naast de keuken kreeg ook de trap speciale aandacht. Schoonhoven Keukens ontwierp een trap die niet alleen naar de bovenverdieping leidt, maar ook als kastruimte dient. “We hebben er echt veel extra ruimte door. De treden zijn gemaakt van hetzelfde hout als de keuken, waardoor het een naadloos geheel vormt”.

Een maatwerk keuken met karakter.

De keuken van Barbara en Beer is veel meer dan alleen een plek om te koken. Het is de centrale plek van hun zomerhuisje, waar gezelligheid de boventoon voert. Schoonhoven Keukens heeft hun wensen omgezet in prachtig huisje met een karakteristieke keuken, waarin ze optimaal kunnen genieten van het leven.