Binnenkijken bij

Hanneke en Wesley

Binnenkijken bij Wesley en Hanneke: een maatwerk keuken vol gebruiksvriendelijke elementen

In deze binnenkijker nemen we een kijkje in het nieuwe huis van Wesley en Hanneke. Aangezien de ruimte voor de nieuwe keuken beperkt was, stonden zij voor een uitdaging om dit zo efficiënt en mooi mogelijk in te richten. Hieronder vertellen Wesley en Hanneke over de keuzes die ze hebben gemaakt en de samenwerking met Schoonhoven Keukens.

Het ontvangst bij Schoonhoven Keukens

“Vorig jaar juli hebben wij de sleutel van ons nieuwe huis gekregen en daar stond echt een hele oude keuken in”, begint Wesley te vertellen. “Die was echt aan vervanging toe. Mijn ouders hebben hun keuken bij Schoonhoven Keukens gehaald en dat zag er echt heel strak en goed uit. Vanwege de beperkte ruimte in onze keuken kwamen wij ook snel bij Schoonhoven Keukens uit, aangezien zij echt op maat gemaakte keukens kunnen maken. Zo konden wij de ruimte zo goed mogelijk benutten.”

“Het ontvangst bij Schoonhoven was goed. We konden qua kleuren en apparaten inspiratie opdoen in de showroom en daarna hebben we de mogelijkheden en onze wensen besproken. We konden eigenlijk alleen een L-vorm kwijt, maar het was wel onze wens om aan de lange zijde geen bovenkastjes te plaatsen om wat meer ruimtelijkheid te creëren.”

De wensen rondom de nieuwe maatwerk keuken

“We hebben gekozen voor donkere houten kastjes die net niet tegen zwart aan zitten”, aldus Wesley. “Er zit nog een klein beetje bruin doorheen. Daarnaast vonden we het belangrijk dat de keukenapparatuur energiezuinig zou zijn, dus we hebben ons daarover laten adviseren door Koen. Hij raadde ons ook aan om voor een combi-oven te gaan in plaats van een combimagnetron. Hiermee kunnen we eigenlijk alles klaarmaken wat we willen, terwijl we maar één apparaat nodig hadden.”

Genieten van slimme oplossingen

Op de vraag ‘waar worden jullie blij van als je aan de keuken denkt’, konden Wesley en Hanneke snel antwoord geven. “Ik word blij van de Quooker”, vertelt Hanneke. “Die is heel handig en snel voor de kopjes thee. Daarnaast ben ik ook blij met de kookplaat. We hebben op advies van Koen het blad dieper laten maken zodat je niet met je pannen tegen de muur aan zit. Daardoor benut je die kookplaat echt maximaal.”

“Zelf word ik ook heel enthousiast van de kookplaat”, beaamt Wesley. “In onze vorige woning hadden we wel een inductieplaat maar dan met een afzuigkap erboven. Nu zit het afzuigsysteem in de kookplaat zelf. Zo oogt het veel ruimtelijker en heb je veel beter licht bij het koken. Daarnaast kun je zones koppelen en heb je een warmhoud-functie. Dat zijn dingen die ik persoonlijk toch echt veel gebruik terwijl ik dat niet van tevoren had gedacht!”

De service van Schoonhoven Keukens

“Wij vonden de service van Schoonhoven heel netjes”, vertelt Hanneke. “Je wordt heel goed geholpen, ook als er iets achteraf niet goed is. We hoeven maar te bellen en dan komen ze bij wijze van spreken meteen langs om het op te lossen.”

“Ze zijn misschien niet de goedkoopste, maar ze staan echt achter hun producten”, voegt Wesley toe. “Ze leveren echt kwaliteit en zijn heel sterk in de after-sales. Daarnaast hebben ze natuurlijk maatwerk geleverd en alle ruimte optimaal benut. Dan mag het ook wel iets meer kosten vind ik.”