Binnenkijken bij

Linda en Jeroen

Binnenkijken bij Linda en Jeroen: een prachtig eindresultaat

Linda, Jeroen en hun twee dochters hebben in hun huidige huis een bijzonder interieurproject gerealiseerd. Een project dat begon met de wens om de bovenverdieping te verbeteren, eindigde in een prachtig en efficiënt resultaat. Dit bijzondere project werd gerealiseerd in samenwerking met Schoonhoven Keukens, een bedrijf dat bekend staat om haar keukens, maar ook gespecialiseerd is in interieurbouw.

De aanleiding van dit project

Linda vertelt over de aanleiding voor dit project: “Toen we hier acht jaar geleden kwamen wonen, was ik hoogzwanger van onze jongste dochter. De benedenverdieping wilden we meteen goed hebben voor onze kinderen, maar de bovenverdieping zouden we in eerste instantie simpel inrichten en later pas aanpakken. Onze meiden zijn inmiddels wat ouder en sliepen nog in kamers met babybehang, dus die wilden eigenlijk wel iets anders.”

Ondersteuning van Schoonhoven Keukens

Linda en Jeroen begonnen met het maken van een interieurontwerp om hun visie voor de bovenverdieping te verhelderen. Eerder dachten zij nog aan een aanbouw, maar besloten uiteindelijk om voor een optimale indeling van de huidige ruimte te gaan, waarna hun oog viel op Schoonhoven Keukens. “Toevallig kende ik Ernst van Schoonhoven Keukens en Interieur persoonlijk”, legt Linda uit. “Koen en hij zagen onze plannen en dachten meteen met ons mee. Samen kwamen we tot slimme oplossingen en een prachtig materiaal van DecoLegno.”

Slimme oplossingen onder schuine daken

De focus van het project lag niet alleen op esthetiek, maar ook op praktische ruimtebenutting. Linda benadrukt: “Zo ontwikkelden we een ronde kast en ronde wand op de overloop om de ruimte optisch te vergroten en optimaal te gebruiken. Alle andere kasten zijn ontworpen om perfect onder de schuine daken te passen, wat anders onbenutte ruimte zou zijn. Hierdoor hebben we veel opbergruimte gecreëerd zonder concessies te doen aan loopruimte.”

Ontzorging op meerdere gebieden

Schoonhoven Keukens heeft niet alleen de kasten aangepakt, maar ook het stucwerk, plafonds, vensterbanken en zelfs deuren. Daarnaast zijn er muren dichtgemaakt en aangepast zodat er een op maat gemaakt bed perfect in de ruimte zou passen. Dit bed werd gerealiseerd door een voormalig inloopkast bij de slaapkamer van een van de kinderen te betrekken.

“Onze kinderen kozen hun eigen behang en inspireerden zo de kleuren van de bedden en kasten,” glimlacht Linda. “De meiden zijn dolblij met hun nieuwe kamers, die nu weer een stuk beter bij ze passen.”

Écht vakmanschap

Het project werd uitgevoerd zonder veel overlast voor het gezin. Linda zegt: “We hadden vertrouwen in Koen, Ernst en het team. Ze hielden alles netjes en werkten efficiënt. Dat was echt een zorg minder. Het was bijzonder dat ze in de bestaande bouw zo netjes werkten. Ze laten alles netjes achter en waardoor we tijdens het project weinig overlast hebben ondervonden.

“Afspraak is afspraak voor hen”, vervolgt Linda. “Ze dachten mee, hielden zich aan de planning en werkten zorgvuldig. Tenslotte is het goed om te benoemen dat ze ook goed rekening hielden met de andere werknemers in ons huis die bijvoorbeeld bezig waren met de vloer. Het was een hele fijne ervaring met een prachtig eindresultaat.”