Binnenkijken bij

Denise en Peter

Binnenkijken bij Peter en Denise: een Jaren ’30 keuken en interieur door Schoonhoven Keukens

Peter en Denise hebben hun woning in de jaren ’30 stijl laten bouwen en wilden deze authentieke sfeer natuurlijk ook doortrekken naar hun keuken en interieur. Schoonhoven Keukens bleek dankzij de vele mogelijkheden binnen deze stijl de perfecte partner voor dit project. Hieronder vertelt Peter meer over hun ervaringen en het resultaat van de samenwerking.

Een authentieke jaren ’30 keuken en interieur

“Het begon allemaal omdat wij in deze wijk een woning moesten bouwen met een jaren ’30 stijl aan de hand van het bestemmingsplan”, vertelt Peter. “Dan kom je vanzelfsprekend ook bij de keuken uit en toen besloten wij om de hele stijl door te trekken in dezelfde stijl. We hebben veel gebruikt gemaakt van glas in lood. Ook hebben we gekozen voor écht hout in plaats van MDF.” Na een grondige zoektocht kwamen ze bij Schoonhoven Keukens terecht vanwege de authentieke stijl die ze daar konden vinden. “De rode draad van ons project was deze stijl en de keukens van Schoonhoven zaten daar het meest bij in de buurt.”

Een totaalconcept

“In eerste instantie gingen we alleen voor de keuken naar Schoonhoven Keukens”, legt Peter uit. “Al pratende kwamen we erachter dat ze nog veel meer konden doen dan alleen de keuken. Zo zijn we in een projectmatige samenwerking gerold. Ze namen niet alleen de keuken onder handen, maar ook de omlijstingen van ramen en deuren, badkamermeubels, voordeur, binnendeuren en kozijnen. Het was prettig om alles op één adres te kunnen regelen.”

Inspiratie en vakmanschap

“De showroom van Schoonhoven bood veel inspiratie en gaf ons een goed beeld van wat er mogelijk was”, aldus Peter. “We vielen voor details zoals de ronde kastjes op de hoeken en het gebruik van terrazzo op de keukenbladen.” Het vakmanschap en de mogelijkheid om maatwerk te leveren spraken hen enorm aan. Denise: “We hebben expres gekozen voor lades in plaats van kastjes om de ruimte goed te benutten. Daarnaast waren we altijd gewend aan koken op gas, maar de inductieplaat is ook zeer naar wens. Ze begrepen onze wensen en konden deze mooi vertalen naar ons interieur en de keuken.”

De keuken als hart van het huis

“Voor ons is de keuken echt het hart van ons huis geworden”, vertelt Peter. “We spenderen hier veel tijd, koken graag en ontvangen er geregeld vrienden en familie. De insteek was echt om er een familiekeuken van te maken. We zijn meer in de keuken te vinden dan in de woonkamer. Het is een plek waar we naast koken ook graag samen zijn, spelletjes spelen en genieten van elkaars gezelschap.”

Het belang van vakmanschap

Het stel benadrukt ook het belang van vakmanschap in het project. “Ton was de uitvoerende kracht achter het project die alles daadwerkelijk gemaakt en geïnstalleerd heeft. Hij dacht zeer goed met ons mee. Als er iets moet gebeuren, dan zouden wij altijd om Ton vragen. Met zijn handen kan hij precies maken wat wij voor ogen hadden. Dat vertrouwen en die persoonlijke klik maakte het hele proces nog prettiger.”