Binnenkijken bij

Elizabeth en Evert Jan

Binnenkijken bij Elizabeth en Evert Jan: een kleurrijke keuken met oog voor detail

Elizabeth en Evert Jan, woonachtig in een statig oud huis in het Statenkwartier, hebben hun keuken omgetoverd tot een artistiek geheel. Een gesprek met Elizabeth onthult de inspiratie achter hun unieke kleurrijke keuken die ze hebben laten bouwen door Schoonhoven Keukens.

Een mix van oud en nieuw

Elizabeth vertelt enthousiast over de totstandkoming van hun droomkeuken: “Ik ben opgegroeid in het buitenland en heb in mijn leven veel culturen mogen ontdekken, wat mijn kijk op keukens en interieur heeft gevormd.” De nieuwe keuken is dan ook verre van standaard. “Ik houd niet van strak en modern. Toen we dit meer dan 100 jaar oude huis kochten, wist ik dat ik de originele details wilde behouden en combineren met elementen die bij onze levensstijl passen. De originele terrazzovloer en statige plafonds vormden de perfecte basis voor de kleurrijke keuken.”

Details die het verschil maken

Bij het ontwerp van de keuken was maatwerk essentieel. Elizabeth legt uit: “Met de hoge plafonds en een compacte ruimte moesten we elke centimeter benutten. Schoonhoven Keukens begreep onze visie en heeft een keuken gemaakt die perfect past bij de stijl van het huis. Van het aanrechtblad met afgeronde hoeken tot de kastindeling, alles is tot in de kleinste details doordacht en op maat gemaakt.” Met de bewuste keuze voor detail draagt elk element bij aan de rustige en toch levendige sfeer van de keuken.

Het gebruik van kleur

Het kleurgebruik in Elizabeth en Evert Jan’s keuken is een essentieel onderdeel van de algehele esthetiek en sfeer. Elizabeth koos bewust voor een kleurenpalet dat zowel levendigheid als rust uitstraalt. “De keuze voor groen was geen toeval”, legt Elizabeth uit. “Buiten kijken we uit op natuur, dus ik wilde die verbinding ook in de keuken voelen. De combinatie van verschillende groentinten creëert een gevoel van diepte en dimensie, waardoor de ruimte levendig aanvoelt zonder overweldigend te zijn.” Het stel koos ervoor een wit aanrechtblad toe te voegen aan de kleurrijke keuken. Dit zorgt voor een helder contrast en laat de ruimte fris aanvoelen, terwijl het tegelijkertijd de andere kleuren versterkt.

Een keuken om van te genieten

Naast esthetiek was functionaliteit een belangrijk aspect bij het ontwerp van de keuken. Elizabeth vertelt: “Het fornuis is mijn favoriete onderdeel van de keuken omdat het een combinatie van verschillende internationale invloeden is. Met een ruim werkblad en slimme opbergruimte kan ik eindelijk weer genieten van koken en gasten ontvangen. Er zijn misschien mensen die onze keuken te uitbundig vinden”, lacht ze, “maar voor ons is het perfect.” De keuken is een weerspiegeling van Elizabeth en Evert Jan’s artistieke ziel en hun liefde voor unieke details. “We hebben nu een keuken waar we de komende jaren vol trots van zullen genieten!”