Binnenkijken bij

Birgit en Pum

Neem een kijkje in de eikenhouten keuken van Birgit en Pum: een unieke mix tussen moderne en klassieke elementen

Ongeveer een jaar geleden zijn Birgit en Pum een verhuisd naar hun nieuwe woning in Den Haag waar zij de indeling van het huis hebben veranderd en een nieuwe eikenhouten keuken hebben uitgekozen. Lees hieronder verder hoe zij dit project in samenwerking met Schoonhoven Keukens hebben uitgevoerd.

Nieuwe indeling van het souterrain

Het nieuwe huis is een monument met een bijzondere klassieke stijl. De oude keuken was in een kleine kamer gesitueerd en het souterrain werd gebruikt als een logeerkamer. Het stel wilde graag deze ruimte gebruiken voor een maatwerk woonkeuken die bij de stijl van het huis zou passen. Naar aanleiding van een tip van een vriendin kwamen zij uit bij Schoonhoven Keukens. “Naomi van Schoonhoven heeft de eikenhouten keuken voor ons getekend en vanaf daar zijn we samen gaan zitten om de indeling te bespreken,” legt Birgit uit. “Dat ging eigenlijk allemaal heel soepel.”

Klassieke eikenhouten keuken met moderne elementen

De eikenhouten keuken is op maat gemaakt en bevat allerlei bijzondere elementen, zoals ronde houten kastjes op de uiteinden en een klassiek AGA-fornuis. “We vonden het heel mooi om zo’n fornuis in de keuken te plaatsen omdat dat echt bijdraagt aan de klassieke look van de keuken,” vertelt Birgit. “Verder hebben we ook een grote afwasmachine waar veel grote pannen in kunnen, een ingebouwd Miele koffiezetapparaat en nog een aantal andere apparaten zoals ovens en ijskasten. Wat wij heel mooi vinden is de harmonie tussen de moderne apparaten en de klassieke stijl van de keukenkastjes. Het past allemaal heel goed samen.”

De eikenhouten keuken van Birgit en Pum is daarnaast een ideale mix van vormgeving en gebruiksvriendelijkheid. “Doordat het een maatwerk keuken is konden al onze wensen gerealiseerd worden,” zegt Birgit. “We hebben een fijn ruim werkblad en ook gebruiken we het koffiezetapparaat meer dan verwacht. We waren altijd al koffieliefhebbers, maar het is nu heel eenvoudig om met één druk op de knop een cappuccino of een latte te maken.”

Woonkeuken

“We hadden echt voor ogen om er een woonkeuken van te maken,” vertelt Birgit. “Het is een plek waar we veel zitten met ons gezin en met vrienden. Onze dochters zitten hier ook vaak met hun vrienden en het is heerlijk om hier gezellig samen een borreltje te drinken of om een hapje te eten. Het is een plek waar we samenkomen om koffie te drinken en lang met elkaar te praten.” 

Service

“We zijn heel tevreden over de service van Schoonhoven Keukens,” aldus Birgit. “Het is heel goed gegaan. Het ontwerp en de uitvoering zijn helemaal geworden zoals we het wilden. Ook dachten ze heel goed mee over alles en hebben ze goed geluisterd naar onze wensen. Het was een hele plezierige samenwerking!”