Binnenkijken bij

Linda en Andries

De grijze houten keuken van Linda en Andries is een echte sfeervolle leefkeuken

Linda en Andries wonen sinds een jaartje of vijf samen in hun huis midden in de stad Utrecht. Zij vonden dat het tijd was voor een nieuwe frisse keuken waar ze een hele lange tijd mee vooruit kunnen. Voor Linda was het de eerste keer dat ze een nieuwe keuken mocht samenstellen, want hiervoor woonde zij altijd in huizen waar de keuken al hartstikke netjes was. Via een tip van een medewerker van de Miele winkel zijn zij uitgekomen bij Schoonhoven Keukens.

Een grijze houten keuken

De kastjes van de keuken zijn gemaakt van eikenhout die daarna in een mooie grijze kleur zijn overgeschilderd. Aan de binnenkant van deze kastjes is het hout niet overgeschilderd. “De kastjes zijn expres overgeschilderd want onze eettafel is ook gemaakt van hout,” legt Linda uit. “Zo voorkom je dat de keuken te houterig wordt. Naast onze keuken heeft Schoonhoven ook kasten voor onze slaapkamer gemaakt. Deze zijn prachtig afgewerkt en passen precies in de stijl van ons pand. De verlichting en de panelen van binnen maken het daarna helemaal af.”

Gebruiksvriendelijk werkblad

Het werkblad heeft een betonlook en is gemaakt van keramiek. “Andries houdt veel van koken en het was voor hem dan ook belangrijk dat er bijvoorbeeld een hete pan op het werkblad kon worden gezet en dat er geen vlekken in zouden kunnen trekken. Schoonhoven heeft ons toen geadviseerd om voor een keramieken werkblad te gaan, omdat dat goed bestand is tegen krassen en vlekken. Ze gaven ons veel goeie tips en behulpzaam advies.”

De grijze keuken als leefruimte

Koken doet Andries ook graag voor het bezoek dat langskomt. Linda: “Er komen vaak mensen bij ons op bezoek. Soms zitten we met wel tien mensen om de eettafel heen. Het is voor degene die kookt dan ook heel fijn dat je heel dicht bij de gezelligheid staat. Daarnaast zit de keuken ook vlak tegen de tuin aan waardoor we op warme dagen makkelijk naar buiten stappen. Onze keuken is echt leefruimte geworden waar we veel tijd doorbrengen.”

Gebruik van de Miele stoomoven

“We gebruiken de stoomoven van Miele bijna iedere dag,” zegt Linda. “We stomen de aardappelen, groenten en vis hier graag in. De vitaminen blijven veel beter in de groenten zitten en het eten smaakt ook veel lekkerder. Het is makkelijk te bedienen en je kunt ook precies zien wanneer het eten klaar is waardoor het altijd perfect uit de oven komt.”

De service van Schoonhoven Keukens

“Het was echt een samenwerking met Schoonhoven Keukens,” vertelt Linda. “Het maakproces ging ook heel goed. Ze werkten heel netjes door bijvoorbeeld de vloer af te plakken en netjes op te ruimen toen ze klaar waren. Ook de nazorg ging heel goed. We vonden bijvoorbeeld de kleur van de LED-verlichting te wit en ze hebben dat toen meteen probleemloos aangepast naar een warmere kleur. De service was gewoon heel goed.”