Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem om plakken te voorkomen.
Appelmengsel: Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne partjes. Meng de appelpartjes met de suiker en kaneel in een kom en zet opzij.
Deegbereiding: Meng in een grote kom de bloem, suiker en een snufje zout. Snijd de boter in blokjes en voeg toe aan de droge ingrediënten. Wrijf met je vingers de boter door de bloem tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Voeg het ei toe en kneed het geheel snel tot een samenhangend deeg.
Taart samenstellen: Verdeel het deeg in tweeën, rol één deel uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de bodem van de taartvorm hiermee. Schep het appelmengsel er gelijkmatig overheen. Rol het tweede deel van het deeg uit en bedek de appels hiermee. Druk de randen goed aan en maak eventueel een decoratieve rand.