Binnenkijken bij

Annemiek en Chris

Deze super stijlvolle ‘mid-century’ keuken overtrof alle verwachtingen

Alles past in elkaar en loopt in elkaar over in dit prachtige keukenproject van Annemiek en Chris. Schoonhoven Keukens hielp hen met het samenbrengen van het klassieke en moderne deel van hun woning. Deze super stijlvolle ‘mid-century’ keuken overtrof alle verwachtingen.

De woning van Annemiek en Chris heeft een rijke historie. Hij bestaat eigenlijk uit twee delen. Deze flank, met de keuken erin, is in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd en daarna opnieuw opgebouwd. Het doel van de meest recente verbouwing was tweeledig: ten eerste deze flank qua stijl meer in lijn brengen met het oudere deel van het huis.

‘Daarnaast wilden we meer interactie creëren tussen de keuken en de rest van het huis’, vertelt Chris. ‘Van oudsher was de keuken de plek voor de bediening, afgescheiden van de andere vertrekken. Die scheiding wilden we er uithalen. De keuken en de ruimten ernaast moesten dus logisch met elkaar worden verbonden.’

Keukenontwerp

‘De eerste schets die Richard Hoogendoorn van Schoonhoven Keukens maakte, was meteen raak. De U-vorm met het fornuis in het midden was de beste oplossing. Op de plek waar nu de wand met de koelkast zit hadden wij eigenlijk de achterdeur voorzien, maar Richard overtuigde ons dat dit de beste oplossing was. Want die wand heb je toch nodig. Dat zag hij goed.’

Mid-century design

Het keukendesign is dus in mid-century stijl, hintend naar de Bruynzeel-keuken uit de jaren vijftig. Fraai in hout uitgevoerd met een stoer werkblad dat exact de kleur heeft van het originele Granito-aanrecht van Bruynzeel. ‘Annemiek had op internet kastengreepjes gevonden die erbij zouden passen en Richard slaagde erin om precies die greepjes te vinden. Hoe hij dat voor elkaar kreeg weet ik niet, maar ze geven de keuken echt karakter’, prijst Chris.

De stoere Lacanche oven en de al even markante Boskap afzuigkap, op maat gemaakt, zijn de absolute blikvangers in de keuken; al bieden de koelkast, vriezer en wijnklimaatkast van Liebherr fraai tegenwicht.

De lijn van de houten keuken is doorgetrokken naar de servieskast en de inbouw boekenkast in de aangrenzende ruimte. Verbindende schakel is de eettafel die op maat is gemaakt en door zijn slanke, specifieke vorm de ruimten samenbrengt.

Vertalen keukenwensen

‘Meer dan goed gelukt’, zo zijn ze blij met het resultaat. ‘Van een apart deel is de keuken écht één geworden met de woning. We hebben veel meer contact met elkaar, er is een enorme slag gemaakt in de beleving van het huis. Hoe Richard erin geslaagd is om onze wensen alleen al te vertalen in een greepje, dat is heel knap. We zijn er echt heel blij mee.’