Binnenkijken bij

Mariëlle en Lennard

Volop de ruimte voor sfeervolle, landelijke keuken

Waar te beginnen in de zeer ruime, maar o zo sfeervolle keuken van Mariëlle en Lennard? Een grote verbouwing in samenwerking met de buren bood hen de kans om een echte droomkeuken te realiseren en die grepen ze met beide handen aan.

De keuze viel bij Schoonhoven Keukens op een landelijke keuken met moderne elementen. ‘We hebben ook naar hele strakke keukens gekeken’, vertelt Mariëlle, ‘maar in zo’n grote ruimte als deze kan dat een beetje kil worden. Dit vonden we gezelliger.’

Veel opbergruimte

Voor het ontwerp hadden ze weinig ‘harde voorwaarden’. Ze wilden de gootsteen op dezelfde plek als voorheen. Verder lieten ze de mogelijkheden in beeld brengen door Schoonhoven Keukens. In het lange keukenblok met al zijn werkruimte zijn alle kastjes en lades – ook die in de ronde zijden en in de schouw – functioneel; een luxe hoeveelheid opslagruimte dus. Opvallend zijn de grote keramische gootsteen en natuurlijk het AGA fornuis met daarin twee ovens, een warmhoudruimte, een opbergkast en een inductieplaat. De afzuigkap zit subtiel verwerkt in de schouw, waarop Mariëlle haar oog liet vallen in de showroom van Schoonhoven Keukens.

Daar zag ze ook de zwarte kast die, als speelse tegenhanger van de witte keukenkasten en -laden, wat extra kleur brengt. Daarbij heeft hij natuurlijk zijn functie met de koffiehoek erin en de koelkast en vriezer.

Vakmanschap Schoonhoven Keukens

De vaatwasser zit dan weer in het centrale eiland. Ook dat is functioneel met het opvallend dikke snijblok waaraan veel gewerkt wordt. Het is tevens een populaire plek in huis geworden om lekker te zitten op de barstoelen. De grote servieskast achter het eiland is ook door Schoonhoven Keukens gemaakt.

‘In de jaren negentig zijn we al eens bij Schoonhoven Keukens binnen geweest om te kijken wat er allemaal mogelijk was voor een keuken. Daarom kwamen we er nu ook snel terecht. Ze nemen heel erg de tijd om je te helpen en hebben alle vakmanschap zelf in huis. Wij twijfelden op het laatste moment nog over het aanrechtblad. Op zo’n moment dachten ze meteen mee over andere opties en kon er nog iets worden aangepast. Het ontwerp sprak ons vanaf het begin aan. We hebben onze aannemer laten meekijken naar het plan en die gaf aan dat het prima in elkaar zat. Dat gaf veel vertrouwen in de vakkundigheid van Schoonhoven Keukens.’