Anita en Eric wonen in een oud huis (uit 1927) met een grote emotionele waarde, want het is van Erics grootvader geweest. In coronatijd verbouwden ze de ouderwetse kleine keuken naar een moderne, open leefkeuken. Schoonhoven Keukens realiseerde het keukenontwerp: een combinatie van olijfbomenhout en een formidabel granieten keukenblad.
‘We hadden het keukenontwerp op voorhand al aardig in beeld’, vertelt Eric. ‘We hebben ooit een foto van een keuken gezien in een magazine en die hebben we in ons huis laten fotoshoppen. Daarmee zijn we gaan zoeken en zo kwamen we online bij Schoonhoven Keukens terecht. Daar was het in één keer raak: dit hout en het granieten blad dat we in de showroom zagen, zó moest het eruit zien.’
Lichtplan keuken
De keuken is mooi open, zoals gezegd, en verbindt tevens de serre bij de hele ruimte, doordat hij daarin doorloopt. In de serre is zo een gezellig ontbijt- en koffiehoekje ontstaan, waarmee koffieliefhebber Eric ontzettend blij is. Daarnaast is er lekker veel blad, met daarboven de balk met spotjes die altijd goed zicht geven tijdens het koken. Het lichtplan in de keuken werd ook door Schoonhoven Keukens gemaakt.
Uitsparingen keukenblad
Het keukenblad is, in al zijn subtiele elegantie, de ster van de show. De kasten eronder blijven greeploos dankzij de slimme uitsparingen die op maat in het gepolijste blad zijn gemaakt. De onderste laden gaan open met een pushsysteem. Koken doen Anita en Eric op een grote BORA inductieplaat en in de hoge kasten kunnen ze verder gebruikmaken van een bakoven, een oven met magnetron- en stoomfunctie en een warmhoudlade voor slow cooking. ‘Het enige waarvan ik spijt heb is dat we nog geen wijnklimaatkast hebben genomen’, lacht Eric, ‘maar dat kan eventueel later nog.’
Op de samenwerking met Schoonhoven Keukens kijkt hij content terug. ‘We zijn goed en professioneel geholpen, in de zaak of in coronatijd ook bij ons thuis. Van het ontwerp tot de installatie werd er heel netjes gewerkt. Een topfirma!’