Binnenkijken bij

Jeanine en Bert

Modern design keuken met natuurlijke materialen en robuuste elementen

De landelijke uitstraling die past bij een over de polder uitkijkende woning bleef, maar het werd wel een eigentijds-landelijke keuken. Modern design met natuurlijke materialen en robuuste elementen in een heerlijke open leefkeuken waar Jeanine en Bert volop van genieten.

Ze wonen hier al enige tijd en willen er graag nog jaren blijven wonen, maar koesterden wel de wens om hun keuken een keer te vernieuwen en praktischer in te delen. Jeanine en Bert schakelden de hulp in van Schoonhoven Keukens om de nieuwe keuken helemaal naar hun zin te maken.

Zitten aan kookeiland
In grote lijnen werd de bestaande indeling gevolgd, maar dan wel met een groter kookeiland, ook met ruimte om gezellig aan te zitten. Uitgangspunt voor het aanrecht tegen de muur was het imposante AGA fornuis met ovens, dat Jeanine en Bert al hadden. Een schouw hadden ze al, maar in de oude setting hingen daar bovenkastjes naast. ‘Bij Schoonhoven Keukens stelde Richard Hoogendoorn deze plankjes met verlichting voor’, vertelt Jeanine. ‘Dat is veel opener, de keuken lijkt er ruimer door.’

Houten keukenkasten
De twee inbouwkasten waren er ook al, maar kregen nu dezelfde stoere, houten fronten als de andere laden en kasten in de keuken. Daarbij werd de bovenkant open gehouden – het idee voor het houten wijnrek zagen ze bij Schoonhoven Keukens in de showroom – om ook hier het ruimtelijk aanzien te versterken. Rondom de wijnkoeler zit alle keukenapparatuur handig bij elkaar: grote koelkast, grote vriezer en een vaatwasser op hoogte (‘heel fijn!’), met aan de linkerkant nog een praktische apothekerskast. De kasten ertegenover zijn grote voorraadkasten.

Het kookeiland met het stoere dikke blad en de Quooker Cube is echt de centrale plek in huis geworden. ‘Als onze kinderen langskomen, komen ze er gezellig bij zitten terwijl ik sta te koken’, zegt Jeanine. ‘En de kleinkinderen zitten er ook vaak een spelletje te spelen of te kleuren. We zijn heel blij met hoe het geworden is. Het hout werkt nog wel een beetje, maar we hoeven maar naar Schoonhoven Keukens te bellen en dan komen ze de kasten bijstellen. Het is allemaal erg goed verzorgd.’