Binnenkijken bij

Cindy en Erik

Binnenkijken bij Cindy en Erik: een landelijke keuken vol nostalgie

Cindy en Erik hebben onlangs hun droomkeuken gerealiseerd, een landelijke keuken die perfect past in hun huis. Samen met Schoonhoven Keukens & Interieur ontwierpen ze een keuken die de warmte en nostalgie van het verleden combineert met de praktische elementen van vandaag. Cindy vertelt enthousiast over het proces en de keuzes die zij en Erik hebben gemaakt.

De zoektocht naar de perfecte landelijke keuken

Cindy wilde al langer een nieuwe keuken, maar het kostte wat tijd om Erik te overtuigen. “Uiteindelijk was Erik het met mij eens, en toen zijn we op zoek gegaan”, vertelt Cindy lachend. Ze bezochten verschillende keukenwinkels, maar kwamen er snel achter dat het standaardaanbod niet aansloot bij hun wensen. “We zagen op internet een foto van een oude blauwe keuken op de website van Schoonhoven Keukens & Interieur, en die stijl sprak ons direct aan”, legt Cindy uit. Na een bezoek aan de showroom van Schoonhoven wisten ze het zeker: hier moesten ze zijn.

Nostalgische elementen met een moderne twist

Cindy en Erik wilden een keuken die landelijke charme zou uitstralen. “De basisideeën hadden we snel, maar er zijn ook elementen toegevoegd die het echt ónze keuken maken”, vertelt Cindy. Een voorbeeld hiervan is de groene kleur die de keuken een warme, nostalgische sfeer geeft. “Die kleur is geïnspireerd op een oude petroleumstel van mijn oma. Het brengt voor ons herinneringen terug”, zegt Cindy. Tegelijkertijd zorgt de moderne afwerking en het gebruik van eigentijdse materialen ervoor dat de keuken ook helemaal van deze tijd is.

Praktische oplossingen en slimme adviezen

Het ontwerpen van de keuken was niet alleen een kwestie van esthetiek; er moest ook worden nagedacht over de praktische kant. Een goed advies van Schoonhoven Keukens bleek de oplossing voor een groot probleem: “Er moest een gat in de spouwmuur gezaagd worden om de koelkast in te bouwen. Dat was een geweldig idee van Schoonhoven”, vertelt Cindy. Ook werd het werkblad op maat gegoten, waarbij het tien centimeter dieper is gemaakt voor extra werkruimte. “Dat geeft zoveel meer gemak tijdens het koken”, voegt ze toe.

Een keuken die volledig past bij hun leven

De landelijke keuken van Cindy en Erik is niet alleen mooi, maar ook volledig afgestemd op hun dagelijks leven. “We wilden een goede afzuiging, omdat dat bij onze vorige keuken een groot ergernispunt was”, vertelt Cindy. Ze zijn nu dolblij met de schouw waarin de afzuiging is weggewerkt. Daarnaast draagt het houten fineer van de schouw bij aan de warme uitstraling van de keuken. “Dat was een idee van Richard, en het past perfect bij de rest van de ruimte”, zegt Cindy enthousiast.

Met hun nieuwe landelijke keuken hebben Cindy en Erik een ruimte gecreëerd die zowel praktisch als persoonlijk is. “We zijn ontzettend blij met het eindresultaat, het is helemaal zoals we wilden”, besluit Cindy.Bovenkant formulier