Binnenkijken bij

Monique en Johnny

Binnenkijken bij Monique en Johnny: Een klassieke keuken vol karakter

Monique en Johnny hebben hun droomhuis laten bouwen in Bergen, compleet met een prachtige klassieke keuken van Schoonhoven Keukens. Monique deelt hun ervaringen en het proces rondom de realisatie van deze unieke keuken.

Een nieuw huis, een nieuwe keuken

“We hebben een oud huis gekocht en we moesten kiezen tussen verbouwen of juist nieuw bouwen”, begint Monique te vertellen. “Uiteindelijk was nieuwbouw de beste optie. Bij een nieuw huis hoort natuurlijk ook een nieuwe keuken. We zijn toen door allerlei mooie woonbladen gaan bladeren en daar vielen de keukens van Schoonhoven meteen op. Daar hebben we uiteindelijk een afspraak gemaakt.”

Inspiratie en ontwerp

“Ik vond vooral de keukens met rondingen in het eiland of keukenblad heel mooi”, vertelt Monique. Na een afspraak bij Schoonhoven Keukens waren ze overtuigd. “Ze hebben een heel mooi bedrijf met een indrukwekkende werkplaats waar handgemaakte keukens worden gemaakt. Je merkt gelijk dat er mensen werken met jarenlange ervaring. Richard kwam bijvoorbeeld echt met goede ideeën, zoals het gebruik van natuurlijk hout in de vakken van het keukeneiland. Alles was bespreekbaar en mogelijk.”

Samenwerking en maatwerk

De samenwerking met Schoonhoven Keukens was intensief en persoonlijk. “Onze eigen ideeën werden absoluut aangemoedigd. We hebben bijvoorbeeld zelf een oud uitziend blad aangeleverd voor het eiland, die zij daarna erop hebben geplaatst. Ook hadden we zelf al hout voor om de afzuigkap heen. Het was voor hen geen enkel probleem dat wij dat zelf met onze aannemer zouden regelen. Dat zijn toch dingen die je bij een moderne massa-keukenleverancier niet snel zal meemaken.”

Van klassieke keuken tot inloopkast

Monique en Johnny genieten dagelijks van de praktische en ruime keuken. “De ruimte tussen het keukenblad en het eiland is heerlijk. Je kunt de lades helemaal opentrekken en er nog makkelijk achterlangs lopen”, vertelt Monique. “Richards advies op het gebied van ruimte-indeling was fantastisch. We waren zelfs zo tevreden dat we ook nog een inloop garderobekast hebben laten maken. Ook die kwam uit hun werkplaats en werd hier ter plekke ingebouwd. Het was fijn we dat bij één bedrijf konden wegleggen.”

Vakmanschap en service

Tenslotte was het stel onder de indruk van het vakmanschap en de service van Schoonhoven Keukens. “Op het laatste moment kwam er nog iemand om de keuken ter plekke bij te werken. Hij heeft de hele keuken nog een keer opnieuw geschilderd om zeker te zijn dat er geen putjes of krasjes waren. Dat vonden we heel bijzonder. De keuken is handgemaakt en handgeschilderd, dus deze service van het kundige personeel vonden wij heel professioneel. We zijn allebei heel tevreden.”