Binnenkijken bij

Marja en Egbert

De eikenhouten keuken matcht fraai met de rest van het interieur

Het is een plaatje, deze robuuste keuken in karaktervolle natuurlijke materialen. Het is een echte stoere leefkeuken geworden, in perfecte harmonie met de woonkamer.

Dat is precies wat Marja en Egbert hoopten te realiseren met de nieuwe keuken in hun jaren-zeventigwoning. De muren gingen ertussenuit om één open ruimte te creëren en dat is maar goed ook, want: ‘Zo’n mooie keuken wil je toch laten zien? We hebben hier de hele tijd contact met de woonkamer tijdens het koken. Dat wilden we graag.’

Zicht op de keuken
Voor een keuken met deze stoere, natuurlijke uitstraling waren ze bij Schoonhoven Keukens meteen verkocht. ‘De manier waarop ze met ons omgingen en hoe ze er alles maken sprak ons erg aan. En Richard Hoogendoorn heeft ons goed geholpen met zijn adviezen. Dat begon al in het ontwerp. Wij konden zelf niet precies inschatten of de ruimte groot genoeg zou zijn voor een kookeiland als dit. Richard tekende het uit en liet zien dat het kon. Verder dachten wij aanvankelijk aan een barretje tussen woonkamer en keuken, maar dat raadde hij af. Dan zouden we minder ruimte in huis hebben en we zouden het zicht op de keuken kwijt zijn. Daar had hij gelijk in. We zijn heel blij dat we zijn advies hebben gevolgd.’

Eikenhouten keuken
De eikenhouten keuken matcht fraai met de rest van het interieur. Schoonhoven Keukens opperde de uitvoering met een echte plankenwand, waarbij de planken een extra vintage look kregen. Ook qua gebruiksgemak werd de keuken royaal uitgerust met de grote vriezer (rechts) en koelkast (links), stoomoven en op hoogte geplaatste vaatwasser in de hoge wand. Aan het kookeiland gebruiken Marja en Egbert een Quooker en koken ze op de BORA inductieplaat met geïntegreerde afzuiging, die mooi verzonken zit in het stenen werkblad.

De eettafel is van hetzelfde (maar dan iets dikkere en geborstelde) eikenhout, net als de rozetten aan het plafond, waar de lampen aan hangen. ‘Ook een idee van Richard. Dat heeft prachtig uitgepakt.’ De stoere smeedijzeren grepen aan de kasten en laden maken het plaatje helemaal af.