Binnenkijken bij

Michelle en Koen

Een ‘wilde’ houtlook die de kasten en laden minder vlekgevoelig maakt

De keuken zit niet meer verstopt achter de muur, zoals voorheen. Michelle en Koen grepen een grote verbouwing aan om hun nieuwe, moderne keuken van Schoonhoven Keukens met eettafel en woonkamer te verbinden. Dat is stijlvol gerealiseerd met de eenheid van stijl en kleur in het interieur en het doorlopende lange aanrecht.

Het greeploze, strakke keukendesign is uitgevoerd in een moderne, zwarte houtlook. Een ‘wilde’ houtlook die de kasten en laden minder vlekgevoelig maakt. Michelle en Koen maakten bewust de keuze voor kunststof als materiaal voor de fronten, omdat dat in een gezin met twee jonge kinderen het beste bestand is tegen een stootje.

Het stoere, dikke werkblad is van keramiek, afgestemd op de kleur van de vloer. Het is een effen blad, zonder motief of patroon erin, als rustige tegenhanger van de houtlook van de kasten. De opstaande vensterbanken zijn van hetzelfde materiaal, terwijl de zwarte Quooker en spoelbak (composiet en onderhoudsvrij) weer mooi matchen met het totaalaanzien van de keuken.

Obsidiaan zwart
Die match hebben ook de obsidiaan zwarte keukenapparaten van Miele in de hoge wand: de combimagnetron en combi-stoomoven. Rechts ervan zit de 1,40 meter hoge koelkast; de vriezer staat elders in huis. Eromheen en onder het aanrecht beschikken Michelle en Koen verder over enorm veel bergruimte. Onder het extra diepe werkblad zijn de kasten immers ook dieper gemaakt.

Boven het aanrecht heeft Schoonhoven Keukens een verlaagd plafond met verlichting gerealiseerd.

Colorbel glas
De ramen achter het aanrecht lopen helemaal door tot beneden. Aan de buitenzijde is daarom het kozijn aangepast met Colorbel glas. Er is een coating aangebracht over het bestaande glas waardoor je van buiten niet meer tegen de keuken aan naar binnen kunt kijken. Een mooie oplossing die ervoor zorgt dat een gevelaanpassing niet nodig is als de keuken voor lage ramen wordt geplaatst.